Strony związane z hasłem 'grilowanie':
-
Sos pomidorowy »
Ktokolwiek, kto chciałby osobiście przyrządzić włoską ucztę kucharską we własnym mieszkaniu, a nie ma w tym pokaźnego doświadczenia, powinien rozpocząć od przyrządzenia pizzy lub zapiekanki albo frytek czy kebab lub grill. Przepisy na przyszykowanie ciasta odnaleźć można w wielu książek kulinarnych lub na przykład w Internecie. Nie potrzeba do tego wielkiej ilości składników. Grunt to w zasadzie mąka i drożdże, aby ciasto mogło urosnąć. Na stronach dotyczących gotowania można też znaleźć nawet przepisy, w których użycie drożdży nie jest wymagane. Ogromnie istotnym elementem każdej bardzo dobrej pizzy jest natomiast sos pomidorowy. Aby go sporządzić także nie trzeba dużego zaangażowania. Użyć do niego możemy zarówno świeże pomidory, jak i gotowe przeciery. Najpierw można podsmażyć lekko garść cebuli i dodać ją do sosu. Kompletną esencją przygotowania idealnego sosu pomidorowego jest użycie należytych przypraw. Może to być ostra papryka, jeśli lubimy ostrzejszy smak sosu.
Data dodania: 13 01 2012 · szczegóły wpisu » -
Keczup »
Znanym dodatkiem do bardzo wielu posiłków i zakąsek są różnego typu sosy. Co niektóre osoby uwielbiają sos czosnkowy, meksykański lub majonez. Wiele osób dodaje do wykonanych potraw keczup. Jest on wyprodukowany z najlepszych, dojrzewających w pełnym słońcu, starannie wybranych pomidorów. Ma naturalnie czerwony kolor i jest średnio zawiesisty. Można urozmaicić smak używając go do sałatek, mięsa, dania z grilla czy nawet jajecznicy. Wspaniale ozdobi kanapki i różne inne zakąski. Keczup, to nieodzowny dodatek do kiełbasek, idealnie nadaje się też na dania z grilla. Warto go zabrać na majówkę czy ognisko. Producenci keczupu chowają go do słoika lub butelki plastikowej. Ta druga jest bardzo atrakcyjna bo praktyczna. Z prostotą zmieści się na drzwiowych półeczkach lodówki. Poza tym, umożliwia bezproblemowe wyjęcie go z butelki. Keczup może mieć subtelny i przyjemny posmak lub być pieprzny. Niektóre firmy produkujące keczup, oferują go z dodatkiem ziół, takich jak: bazylia czy oregano. Ma on jedynym w swoim rodzaju smak, nawiązujący do włoskiego charakteru kuchni. Keczup rzadko czyny reperkusje alergiczne.
Data dodania: 23 11 2011 · szczegóły wpisu »